wrapper

Beaking News

A Budapesti Szabadkikötő területén a 2014. évben megkezdett és a 2015. évet is érintő nagy volumenű infrastrukturális és közmű fejlesztések alapján Társaságunk ezen jelentős erőfeszítéseket és célkitűzéseket immár a terület új, marketing célú elnevezésében – „Budapest Dock" - is szeretné kifejezésre juttatni a külvilág felé.

Ezen fejlesztések megindulása jelentős mérföldkőnek számít az 1928-ban megépített Csepeli Szabadkikötő életében és további fejlesztésében, mert

 1. megalapozzák a Szabadkikötő területéből mintegy 43 ha nagyságú fejlesztési területen zöldmezős beruházások keretében a jövőbeli partnerek igénye szerinti raktárcsarnokok és irodaházak létesítését,
 2. valamint lehetővé válik a Szabadkikötő meglévő infrastrukturális elemeinek a korszerűsítése.

A 2014. évben megkezdett és a 2015. év végéig megvalósuló infrastrukturális és közmű fejlesztések:

 • Északi összekötő út, északi és déli szakasza
 • A Weiss Manfréd út tehermentesítése céljából épülő elkerülő út, mely a HÉV vágányok Szabadkikötő felőli oldalán halad majd. A megépülő utat a kikötőbe északi irányból érkező járművek használják majd, így tehermentesítve a Weiss Manfréd utat.
 • Észak-déli összekötő út
 • A Szabadkikötő északi és déli területeit összekötő út, amely szintén tehermentesíti a Weiss Manfréd utat, hiszen a két terület között eddig csak az I. és II. kapun ki-, illetve belépve haladhatott a gépjármű forgalom. Az út megépülését követően ez a forgalom a kikötőn belül bonyolódhat, így tehermentesítve a Weiss Manfréd utat.
 • Kültelki és Mirelit vágányok korszerűsítése
 • A Szabadkikötő területén történő vasúti beközlekedést biztosító vágányrendszer fő vonalának átépítése, korszerűsítése valósul meg.
 • Kis nyílt rakodó és a II. számú medence észak-nyugati sarkának úthálózat fejlesztése – új, hajórakodásra alkalmas terület kialakítása a II. számú kereskedelmi medence mellett, partfal megerősítés, vasúti vágányok, térburkolat, megközelítő út kiépítésével.
 • Gabonatárházi vágányok korszerűsítése - A Gabonatárház környezetében található vágányok korszerűsítése, új rakodófelület építéssel, a hatékonyabb kiszolgálás érdekében.
 • Nyíltrakodói vágányok korszerűsítése – A Nyíltrakodó területén kiszolgálást biztosító vágányok, valamint térburkolat korszerűsítése.
 • IV. számú teherparkoló kialakítása – A jelenleg burkolat nélküli terület beton térburkolatot kap, így a tehergépjárművek biztonságosabban, hatékonyabban használhatják majd. Az új burkolat nagyobb terület egyidejű használatát teszi lehetővé rendezettebb módon.
 • 5. számú kihúzóvágány térvilágítása – A meglévő vágány mellett új térvilágítási hálózat kiépítése.

Rugalmas ingatlanfejlesztési lehetőségek bérlői igény szerint:

 • Kis alapterületű raktárak, amelyek lehetővé teszik a 200-1000 m2 nagyságú különálló egységek bérlését,
 • Nagyobb, akár 10.000 m2 nagyságú raktárcsarnokok létesítése,
 • Irodaházak bérlése és építése

A terület kitűnő városi elhelyezkedésének köszönhetően hosszú távú bérleti megoldást nyújthat azon társaságoknak, amelyek:

 • city logisztikai tevékenység ellátására keresnek telephelyet, valamint cégközpont, raktárépület/gyártócsarnok/iroda/bemutatóterem/nagykereskedelmi egység megvalósítását tervezik,

illetve,

 • akik Európán belüli kedvező földrajzi lokáció miatt a vasút, a közút és a vízi út adta lehetőségeket kívánják kihasználni.

Bízunk abban, hogy leendő partnereinkkel együttműködésben egy modern, a kor és a logisztikai szakma elvárásainak megfelelő, nyüzsgő logisztikai és iroda parkot tudunk megvalósítani. A beépítési lehetőségekről az alábbi brosúrában található rövid áttekintés, valamint személyesen is állunk rendelkezésükre.

A Budapesti Szabadkikötő Logisztika Zrt. cégnév mellett ezentúl a „Budapest Dock" névvel is megjelenünk az ingatlan bérbeadási és fejlesztési piacon, illetve ez az elnevezés is látható immár a levélpapírokon, borítékokon és a névjegykártyákon.

A Budapesti Szabadkikötő üzemeltetője továbbra is a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt., a cégjegyzékbe bejegyzett cégneve és rövidített cégneve (BSZL Zrt.) változatlan marad.

Elérhetőségek:
Cím: 1211 Budapest, Weiss Manfréd út 5-7.
Levelezési cím: 1751 Budapest, PF: 95.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 278 3102
Fax: + 36 1 276 3978

 

Friss kiadványunk (6MB) pdf2