wrapper

Beaking News

A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. nemzetközi fejlesztéseket koordinál

Budapest, 2012. november 20.

A Csepeli Szabadkikötő erősíti együttműködését a pozsonyi és a bécsi kikötőkkel, felméri közös szolgáltatások fejlesztésének lehetőségét és teszteli a vízi úton történő konténerszállítás lehetőségét az INWAPO (Közép-Európa belvízi és tengeri kikötőinek fejlesztési projektje) keretében. A többi között erről állapodtak meg az INWAPO Irányító Bizottsága tagjai november közepén Budapesten tartott harmadik ülésükön. A házigazda Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. (BSZL) vezeti ugyanis a projekt 6. számú, a partnerek beruházásait koordináló munkacsoportját. Ennek keretében a pozsonyi kikötő például daru felújítására, a bécsi kikötő rámpa fejlesztésére, több partner informatikai fejlesztésre fordítja az európai uniós pályázati forrást, míg a Csepeli Szabadkikötőn belül a hajók számára elektromos áram és ivóvíz vételezési helyek kialakítása valósul meg az I. sz. kereskedelmi medence két pontján.

Bővebben

Budapesten ülésezik az INWAPO Irányító Bizottsága

Budapest, 2012. november 8.

Első ízben ülésezik Budapesten az INWAPO (Közép-Európa belvízi és tengeri kikötőinek fejlesztési projektje) Irányító Bizottsága. A november 14-15-én megrendezendő tanácskozás házigazdája a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt., résztvevői a régió legfontosabb vízügyi és folyami hatóságai és vállalatai, közlekedési minisztériumai.

 

Az INWAPO projekt az Európai Unió támogatásával jött létre a „CENTRAL EUROPE” elnevezésű programjának részeként. A program célja Ausztria, a Cseh Köztársaság, Németország keleti részei, Magyarország, Olaszország északkeleti tartományai, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna közötti együttműködés ösztönzése. A program keretében a köz- és magánszervezetek bevonásával megvalósuló transznacionális együttműködési projekteket az Európai Regionális Fejlesztési Alap 231 millió euróval finanszírozza a 2007-2013-ig terjedő időszakban.

Bővebben